ايه رايكم في التحفه دي؟؟؟
المقاديركوبايه وربع دقيق
كوباية سكر
نص كوباية زيت
أربع بيضات
ملعقه بيكنج باودر
ملعقه قرفة مطحونة
علبة لبن
الخطوات1- نخلط السوائل مع بعض اللي هم اللبن والبيض والزيت
2 - نضع المواد الجافه اللي هم السكر والدقيق والقرفه وآخر شيء البكينج باودر..
**هنا حطينا الدقيق**
** هنا نحط القرفه**
وهنا نحط البيكينج باودر
3 - نحضر الصينيه اللي بنحط فيها الخليط وندهنها بشوية زيت >>> شوية بس!!
4 - ناخذ ملعقه واحده كبيره أو واحده ونص على حسب حجم الصينيه ونحطه ..
5 - نوزعه كويس
6 - ندخلها الفرن لمدة بسيطه لحد ماتجمد على الشوايه بس
7 - لما نطلعها نكب عليها نفس المقدار اللي حطيناه بالمره الأولى.. .. الكيكه طبقات
- طبعاً هنا اتعمل حوالي خمس طبقات .. يعني تستوي الطبقه الثانيه طلعوها وحطوا بعدها لما يخلص الخليط..
وهكذا خلصت الكيكه.
الكيكه فوقها توفي والتوفي عباره عن:
كوباية سكر ..
علبة قشطه..
وطريقتها ندوب السكر أول شيء على نار هادئه..
بعدها نحط القشطه
التوفي جاهز
نصبه على الكيكه..
ندخلها الثلاجه تتماسك قليلا .. ونقطعها مربعات
وده شكل الكيكه النهائي
وبالهنا والعافيه..عليكم
ملحوووظة
نفس المقادير السابقه ما (القرفه) ممكن تغيروها بالكاكاو البودره
عند تجهيز عجينة الكيكه نقسمها الى جزئين جزء نضع عليه ملعقتين كاكاو بودره
وجزء نضع عليه ملعقتين دقيق
وناخد طبقه من الجزء الغامق اللي بالكاكاو ونضعها في صينيه مستطيله مدهونه بالزيت ونفرده وندخله الفرن على الشوايه فقط لحد ماتجمد
نكرر باللون الابيض ونتبع نفس اللي عملناه قبل كده
وممكن نضع كريم كراميل بدل التوفي ولك ذوقك في التغيير
^_^